Galerie Bianca Leusink

Een galerie met bijzondere kunst!

Galerie Bianca Leusink is gevestigd in een monumentaal pand. Gelegen in het  centrum van Ootmarsum aan Kerkplein 16-17. Na tien jaar ervaring met schilderen op doek en na het behalen van verscheidene successen was voor Bianca Leusink een eigen galerie niet alleen een droom die werkelijkheid werd maar ook een logische vervolgstap in haar carrière als kunstenares. Inmiddels heeft ze haar sporen in de kunstwereld verdiend.

Galerie Bianca Leusink is ook uw vertrouwde adres wanneer u kleuradvies, interieuradvies zoekt of wellicht kunst in opdracht. Door onze ervaring zijn wij in staat om u (vrijblijvend) van professioneel advies te voorzien. Vraagt u hier gerust naar.

Rondleiding in de Galerie door Bianca Leusink op aanvraag.

 

Openingstijden:

Zaterdag 13-17.00 uur
Zondag   13-17.00 uur

Maand januari zijn wij gesloten, maar wel op afspraak geopend.
Mail: info@biancaleusink.nl of bel: 06-25291513

KOMT U EEN KEER BIJ ONS KIJKEN?

Klik hier om een personlijk afspraak te maken met Bianca in de Galerie

Ootmarsum

Zo rond het jaar 700 bouwden geloofsverkondigers hier een van de eerste kerkjes in Twente en vanaf dat moment werd de nederzetting Othmarsheim het middelpunt van het christelijk leven in deze regio. De invloed breidde zich ook uit op het gebied van handel en nijverheid. Het plaatsje lag immers aan een kruispunt van twee drukke post- en handelswegen. Rond 1000 werd Ootmarsum al gekenmerkt door een rijk gildeleven. Niet verwonderlijk dan ook dat de plaats omstreeks 1300 stadsrechten kreeg. Daaraan werd gestalte gegeven in de vorm van een dubbele rij wallen en grachten. Twee poorten daarin gaven toegang tot de stad Ootmarsum. Tot op de dag van vandaag zijn de kenmerken van die middeleeuwse stad bewaard gebleven en zelfs een wandeling rond dat waardevolle centrum is mogelijk over de straten die nog steeds de loop van de vroegere stadswallen aangeven.